Saturday, July 30, 2011

naik tujuh kg tanpa ku undang !!!!!

binatang apa tu naik 7kg??  hahahahaha pasti tajuk kat atas tu membuatkan kepala hotak anda jadi kacau, dan penuh dengan persoalan apa yang di maksud kan naik tujuh kg kan????


maeih aku nak kongsi ini satu cerita...korang nak tahu ke yang sebenarnya kan....hmmmmm kerut dahi....yang sebenarnya kan..yang sebenarnya kan...yang sebenarnya kan hmmmm kasih saspen sikit yang sebenarnya kan DRAGON BALL ADA 7 BIJI semuanya buat muka tak bersalah...wakakakakaka...muahhahahaha..muehehehehe...kiikikikiki...hehehehehehe.....hakhakhakhak...LOL macam macam gelak ada tapi tak lawak pon..lawak bodoh tapi ada aku kisah....

ok serius..sebenarnya beraaaaaaaaaaaattttttttt badaaaaaaaaaaan akuuuuuuuuuu naiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkk tujuh kg tanpa ku undang dan tanpa ku tidak sedari!!!!! geraaaaaaaaaaaaammmmmmmmmm so, sekarang berat aku limapulohtujuh kg ok!!...oh tidaaakkkkkk..takmo..takmo...takmo...

nampaknya target bulan posa tahun ni mahu kasih kurang itu lemak sebanyak tujuh kg...tapi boleh ke ea????..bulan posa lah ni paling susah nak kontrol makan...walaupon sehari tahan lapar tapi bila dah buka posa...semua makanan nak di ngaaaaaap...nafsu makan bukan main beso lagi....apapon kita cuba.try,test lah dulu..kita tunggu dan lihat hasilnya samada misi berjaya atau makin bagong gemuk.




mood : jiwa kacau!!!




papaie :)








Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Monday, July 18, 2011

Saya dan kaca mata


dengan ini aku mengistiharkan bahawa aku join segmen ini yeayyyy....sebelom tu aku memperkenalkan siapa saya dan kaca mata...saya workshop girl bukan nama sebenar....kikikikiki....kaca mata ku bernama guees original ok bukan tiruan..


aku bersama anak tercinta...
lokasi dalam kereta.


hye engku aleesya anak erra fazira boleh jadi girl pren i tak ;)


lokasi dalam keta juga


 baru pas main bowling dan maw balik rumah...sempat lagi buat posingan maut..hahahahahaha


gambar ni aku bersama anak.anak ketidoran sebab kepenatan
lokasi kl central menuju ke KLIA mahu balik kampung (sabah)


hahahaha tetiba..aku bersama kaca mata rabun


kesimpulan : hahahaha sabo je lah mejoriti pic aku dan kaca mata semua dalam keta kecuali pic balik kampung tu...


Tag


babai!~




Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Friday, July 15, 2011

geli geli abang jiji


geli geli abang jiji dengan nada gedik hahahahaha

DONE~




Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

kau pergi~

entri sedehhh~baru jer tadi pagi aku baca entri yuyu pasal kucing yang cute tu...tak sangka pulak satu tragedi melanda kucing aku petang tadi..kucing aku mati di langgar kereta..tapi yang paling menyedihkan kejadian itu berlaku depan mata kepala aku sendiri dan yang melanggarnya adalah suamiku sendiri tanpa di sengajakan....

rasa trauma irama buat masa nie..asyik teringat peristiwa tu je...start dia di langgar sampai lah dia menghembuskan nafas terakhirnya telah ku saksikan sendiri..terasa diri ini bagai nak pengsan ketika itu...sebelum aku kebumikan..dengan rasa sedih, aku bersihkan di bahagian mulut dan hidung yang berlumuran darah..

kau pergi

aku namakan dia "pelik" sebab dia mempunyai mata yang pelik tapi benar...rinduuuunya..terasa kehilangan ...semoga kau tenang dan bahagia di syurga...




Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Thursday, July 14, 2011

Anakku yang bondeng



bondengnya anak ummie..hah mesti korang tertanya tanya kan apa maksud bondeng tu...hehehehe bondeng tu gemuk la...gemuk kan dia...tomei lagi tu...ini sebab kes hari hari kena paksa makan lah, tu yang jadi macam ni....


kalau tak nak makan confirm aku bagi gaji kena penangan dari aku. sehari tu wajib bagi makan dua kali, tengahari dan malam...pagi tu dia tak makan sebab bangun pon kul dobelas atau kul satu tengahari.lagi satu mesti bagi dia minum air putih banyak banyak..baru badan sihat macam dia.


ini lah rupa dia kena paksa makan...kikikikiki...opsh jangan salah sangka anak aku ni lelaki ea bukan pompuan


babai !~






Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

SEGMEN JOM KENAL DAN TAMBAH RAKAN BLOGGER





Nama panggilan blogger : workshop girl
Tarikh mula berblogger : 06.APRIL.2011
Rakan blogger terkini : 130
Target tambah rakan blogger : lagi ramai,lagi best :)


nak join segmen ini sini klik

babai !~




Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Wednesday, July 13, 2011

kemas rumah kerja yang membosankan

fuhhhhh!!! baru habis kemas rumah..penat!!!..tinggal nak mandi jer lagi..sementara menunggu anak bagun dari tido sebab mahu mandi bersama..adalah lebih afdal lagi kalau aku mengupdate blog...kikikiki

hey akhirnya selesai juga ea satu kerja ney yang aku paling malas dan bosan nak buat...tiap hari buat benda yang sama..kadang kadang aku terpikir susah juga ea jadi hawa ni..satu minggu tujuh hari..satu bulan tigapulohsatu hari...dopulohpat jam kecuali masa tido, buat kerja yang sama jer..memasak,kemas rumah,urus anak,urus laki,urus pakaian...tanpa ada cuti...

tapi yang paling wajib di buat MEMASAK oke..ni yang aku paling mengeluh tahap dewa nak buat..tapi kena wajib berjuang juga tuk merajinkan diri pi dapur..kalau tak masak, nak bagi anak ngan laki makan apa...hmmmmmm kan best kalau ada pembantu rumah...

jap jap jap..kalau ada pembantu rumah pulak nanti kebiasaan tak nak masak..kesian anak ngan laki tak dapat rasa masakan aku yang tak sedap ni....hmmm tapi kan, best juga kalau ada pembantu rumah..boleh jadi boss di rumah...hahahahahaha...namun,apakan daya belom mampu lagi mahu ambil pembantu rumah...pendapatan bulanan tak memenuhi syarat lagi...muehehehehehe..sendiri mahu ingat lah ea apa yang aku maksud kan tu..




babai!~
Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Monday, July 11, 2011

Layan~

Enjoy!~


suka lagu ni tau




ini pon aku suka juga :)







Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Sunday, July 10, 2011

Perangai lelaki yang di benci seumur hidup!

Aku paling benci ciri ciri suami yang ada senarai dekat bawah ni !

  • malam berjaga sampai pagi sebab main game!
  • waktu pagi baru dia tido pas tu malam dia bangun!
  • kuat main game! 
  • cakap tak separuh bikin!
  • kuat penipu!

malangnya dapat lelaki bercirikan seperti diatas...huh~

pesanan :
 sesiapa yang belum kawin tu sila ambil berat perangai pasangan anda ketika di rumah..takut menyesal pulak bila dah duduk sebumbung..


ok bai !~



Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Saturday, July 9, 2011

Segmen: AKTIVITIKU DI RUMAH



Bicara Mak Dara


pehhhh~ mahu cerita aktiviti di rumah memang tahap membengangkan..kusangkakan aku jadi boss di rumah.tapi sebaliknya..tiap hari buat kerja yang sama..urus anak,urus laki,urus rumah.urus makan minum..fuhhh pokoknya jadi management in da house lah..

ini lah aktivitiku tiap hari di rumah yang wajib aku buat sempena menjadi penganggur terhormat.hahahahahaha

bai~
Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Friday, July 8, 2011

Potong stim !

hey potong stim betullah..aku dah plan cantik.kemas dengan rapi duit tu aku nak pakai shopping.dah save dalam kepala hotak pon nak beli apa..last last duit tu laki aku pakai pi beli handphone baru tuk aku...rasa sedih woh tapi rasa gembira pon ada juga....hmmmm tak pela bukan rezeki aku nak pi bergembira tuk menghabiskan duit..apa yang aku nak beli dengan serta mertanya telah di kuat kuasakan bahawa CANCEL!



blackberry bold
Handphone baru aku ~ hai hai




Nokia 5800
handphone lama aku ~ bai bai  :'(


laki aku pon baru tukar hanphone...seminggu yang lalu dia beli, blackberry bold juga..tu yang dia semangat tukar handphone aku..apa pon terima kasih lalink ku kerana apa apa hal,diri aku yang ko utamakan dulu..terasa diriku begitu berharga...chewaaaaaahhhhhh jiwang karat wei..


Mood :
  •   hampehh dan kecewa plan cancel :(
  •   gembira dapat hp baru :)






Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

SEGMEN 3: PROMOSI BLOG KE 20 SALURAN


HIDAYAT FAZRIN


Syarat Penyertaan:
  1. Follow  dan like fan page abg yen.
  2. Buat entri guna tajuk segmen ini dan linkkan ke blog abg yen.
  3. Letak header blog abg yen dan tinggalkan link entri anda dalam bahagian komen ya.
  4. Tagkan lah kat sapa-sape yang korang nak (tak kisah berape org pun).

hahahahaha ni segmen siapa promosi siapa ni...sama sama lah kita mempromosikan ea abg yen..
MAJULAH BLOG UNTUK NEGARA
PEACE NO WAR



TAG:
http://sharienzsz.blogspot.com/

Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Monday, July 4, 2011

Workshop girl jatuh tergolek telentang di toilet

pehhhh gila babi sakit kaki .bengkak tahap dewa.mahu pi cari tukang urut .hey padan muka aku sapa suh pi toilet tak berhati berhati kan dah jatuh macam nangka buruk.hahahahaha aduiiiinya jatuh tergolek telentangnyaduiii.manyak sedap owh macam rasa naik itu pukui.


tapi serious tem jatuh ingatkan hajal aku dah sampai.rupanya masih bernafas lagi.yelah kebanyakan sekarang ni ramai kes mati jatuh dalam tandas.Palis palis simpang malaikat patpolohpat, kalau aku mati pon biar lah mati eksyen jangan mati ekseden.muahahahahahaha.(gurau jer jangan di ambil serius okey)


Dulu sibuk duk  kutuk lady gaga jatuh tergolek telentang tem naik atas piano.kalau korang nak tenguk video camana lady gaga jatuh sini klik, hahahaha sakarang turn aku pulak jatuh tergolek telentang di toilet.camana rupa lady gaga jatuh tergolek telentang,macam tu lah rupa aku jatuh, sebijik.kepada lady gaga dont worry apa yang kau rasa,sudah aku merasainyaduiii...

bai !~
Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Saturday, July 2, 2011

Seminggu 100 Follower Kembali




Jom kita heboh seminggu seratos follower kembali..segmen macam ni baru 1st time aku join.hehehehehe.tak salah kan aku join tuk meramaikan lagi anggota anggota aku di koleksi muka cute workshop girl.dan boleh baca pelbagai entri yang menarik dari follower...macam macam ada....hahahahahahaha
siapa nak merapatkan kan lagi silaturrahim sila lah join.kalau nak join sini klik.


ok bai !~
PEACE NO WAR!!



Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Friday, July 1, 2011

GEGAR BLOG JULAI 2011




jom kita gegarrrrrrrrkan blogger satu malaysia. biar gempak, bergabung, meletop,terBaaaaB00000MM.Sapa nak join gegarrrrrrrrr blog sila sini klik. jangan tunggu lama lama nanti tarikh tutup ok.okey sebelom korang join meh hayati lirik lagu adam dan stacy.Lagu ni sesuai untuk segmen gegar blog julai 2011.hahahahaha

lagu stacy dan adam khas untuk semua blogger malaysia.:~ (lirik ni tak habis okey.aku amik y berkenaan sahaja)

BERGABUNG MELETOP

Biarkan orang berkata kita pasangan tak kena
Biar mata mata menjeling penuh curiga
Mereka tidak tahu hubungan engkau dan aku
Meletup bila bersatu


Walaupun ku kekiri, ku kekanan
Kita maju ke hadapan
Siapa benar siapa salah
Yang penting sama mengalah

Ohhh...Ehhh..Ohhh...Ehhh..Ohhh...
Kita berdua (berdua)..Bersama (bersama)..
^ pembetulan -> kita semua (semua)..bersama (bersama)
Menggegar dunia ...
^ pembetulan -> menggegar blog 
Meletop...AHHHH

 
Hahahaha sesuai tak lagu ni.rasanya sesuai kot.kalau tak sesuai pon hantam je lah,Janji ROCK.Kesimpulan lagu ni korang pikir la sendiri ea.banyak mesage dan pengajaran atau isi tersirat yang di sampaikan oleh lagu ni kepada rakyat blogger.SO SENDIRI MAHU INGAT!!.Ok lah wei penat dah aku menaip lagipon idea semua dah kering.sebelum apa apa yang terjadi baek aku chaw takut kang  keluar tajuk plak entri aku.


MAJULAH BLOGGER UNTUK NEGARA
SALAM SATU MALAYSIA
BERSATU KITA TEGUH,BERCERAI KITA ROBOH
BERGABUNG MELETOP TERBAAAABOOOOM
(kan dah kuar tajuk hehehehe)
OK BAI~
PEACE NO WAR!






Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Renungkan sampai Termenung :D

clik clik

hey clik me