Tuesday, May 31, 2011

Segmen Mas Zone : Kami Blogger Baru !


segmen " kami blogger baru".. kalau nak join sini klik
tarikh tutup esok malam ok



Segmen Mas Ahmad Safwan khas untuk blogger blogger baru sahaja...jadi aku tersangat lah layak untuk join dalam segmen ni...kepada sesiapa yang rasa blogger dia baru  marila kita sama sama meraihkan segmen ini.... jom kita skodeng soklan yang di tanya....


CERITA tentang diri korang , kenapa korang nak join segmen nie dan buat entry korang sebaik yang mungkin


Tentang Diri Aku





Pic budak pompuan yang cute maut dekat atas tu...aku la orangnya....cun tak? hehehehehe mula letewwwww perasan tahap santan....nak cita apa ya tentang diri aku ni...tak tahu plak nak start dari mana....hmmmm start dari umur la...aku masi remaja lagi..baru 25 tahun....perghhhh remaja latewww dasar tak sedar diri kan aku ni...tapi memang aku tak sedar diri pun yang usia ku telah meningkat ke alam yang lebih muda (tak sanggup den nak sebut perkataan tua)...yang aku sedar aku masi remaja ok.... 




aku adalah manusia yang di ciptakan untuk menjadi pencinta binatang....tapi serius aku dengan binatang memang tak boleh di pisahkan...aku memang suka binatang terutamanya kucing...hehehehe...aku paling benci yang telampau teramat apabila manusia mendera binatang....macam aku nak bagi penendang kasi guling guling dia punya kepala owh....biar dia tahu rasa sana...




kalau bab perangai aku ni tak lah seteruk mana pon...aku ni jenis yang tak suka bercakap...ntah kenapa aku lebih suka mendiamkan diri dari bercakap...kalau bab merajuk tu kuat juak lah...tapi dengan orang orang yang tertentu sahaja ok...seperti dengan aku punya kekasih hati...tapi korunk jangan risau la...kalau dengan korunk ni memang susah aku nak merajuk...sebab hati aku kebal bin besi kadang kadang tu macam takda perasaan kalau korunk nak buat jahat ke ape ke..aku tak peduli..lantak kome la..janji jangan kekasih hati yang buat jahat memang aku merajuk tahap berpanjangan...hahahahaha tapi tak sampai pun 5 minit da ok...kuikuikuikui


ok la cukup sampai sini tentang diri aku...tak boleh cita banyak banyak nanti terlebih sudah....jom kita pi soklan kedua pulak...




Kenapa nak join segmen ini




aku join segmen ini sebab aku blogger baru  la...kan segmen ni untuk blogger baru sahaja...hehehehehe jangan marah ya gurau jer....aku join ni sebab nak tingkatkan follower aku...nak majukan blogger aku yang tak pandai maju maju lagi....nak memperkenalkan blogger aku kepada korunk dan dapat lah berkonsi cerita, dapat mengenali warga blogger dengan lebih ramai lagi...hehehehe da namanya 1 malaysia kan.. rugi kalau kita tak mengenali sesama kita.... hai salam kenal :))))))


Akhir sekali MAJU LAH BLOGGER UNTUK NEGARA!!!!


TAG :



Bye!!




Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Monday, May 30, 2011

Doaku Buat Mereka







Ceritakan satu kenangan yang anda amat kesali dimana anda pernah  membuatkan hati kedua ibu bapa anda tercalar hatinya kerana perbuatan anda tu ... Ini sekadar satu pengajaran dan tauladan yang patut kita kongsikan bersama memandangkan skang ni cuti sekolah dan ramai adik adik kita dok membaca blog..(soalan abg ben)






kesusahan melanda nak menjawab soklan abg ben...tapi oleh kerana aku nak join juak segmen ni terpaksalah aku menyedarkan diri dulu sebelum menjawab soklan abg ben...kesusahan melanda yang aku maksud kan tu aku tak tahu nak mula dari mana sebab kalau kes membuatkan hati kedua ibu bapa tercalar ni,memang tahap paling banyak la...boleh di katakan tiap hari aku calarkan hati mak bapa aku tanpa aku sedari dengan perbuatanku......






antara perbuatan keji aku yang berjaya membuatkan hati mak bapa aku tercalar setiap hari tanpa aku sedari...dan sekarang baru lah aku sedari.. calon calon nya ialah...




  • buat mak aku menangis  peristiwa ni da lama berlaku..masa tu aku masih sekolah menengah...dan masa tu sehari sebelum raya....dulu aku anak yang paling malas dan termalas tahap kemalasan la...bangun pon kul 12 tengahari....esok nak raya kerja nak buat mesti la banyak kan tuk persiapan raya...pastu dalam umah ,aku dengan mak aku jer pompuan..kalau aku tak tolong, mak aku la yang buat sorang2 keja kat umah tu..abang2 aku suma tak boleh harap...dan aku pun masa tu memang tak boleh harap dah berapa kali mak aku bangunkan aku, untuk tolong buat keja umah sampai la mak aku membebel tapi aku gasak tido juak...tapi tak sangka pulak mak aku boleh nangis masa tu..mungkin mak aku terlampau kepenatan dan tekanan dengan perangai aku...ishk ishk ishk betapa kejamnya anak mu ini....aku rasa ini la perbuatan yang paling keji...bukan rasa tapi memang keji pon....hahahaha....tapi sekarang aku da ok...aku suda menjadi anak yang rajin....kikikikiki....


  • terlawan samada di sedari ato tak..punca selalunya aku terlawan ni kes tak sependapat dan tak persefahaman...memang aku akui aku dengan mak aku selalu mempunyai kehendak yang berbeza..sampaikan aku terlawan sebab tak setuju dengan kehendak mak bapa aku padahal niat tu bukan mahu melawan..bila mak tak ikut kehendak aku, mula lah merajuk menunjukkan muka yang paling buruk...kalau boleh buat muka beruk...muka beruk tu la juga yang akan di tunjuk...dan secara tak langsung hati mak aku pun tercalar...

  • terlupa samada di sedari ato tak..part ni aku paling kesal tahap dewa....aku duduk jauh tapi aku jarang call tanya kabar..tapi di sebaliknya tiap hari mak bapa aku call tanya keadaanku....Dari aku zaman stady sampai la zaman perkahwinan dan sekarang aku mempunyai seorang anak..tiap hari mak bapa aku call...mungkin mak bapa aku terlampau risau dan telampau rindu dan sayang dengan aku sebab aku anak bongsu dan anak pompuan satu2 dalam keluarga...mak, bapa maafkan anakanda mu ini....sepatutnya anakmu ini tiap hari call menanyakan kabar tapi bukan di sebaliknya.....

  • tidak mengambil peduli kata2@ nasihat mereka...kes ni tak payalah aku nak cita..sendiri mahu ingat la ya...mejoriti anak2 kalau mak bapa bagi nasihat ato membebel korang takkan dengar punya...jasad ada depan durang tapi telinga ntah letak kat mana...kalau dengar pun masuk telinga kanan,kuar telinga kiri pas tu yakin dan confidentnya menjadi hero/heroin melawan tuk pertahankan diri sendiri...padahal kita tak pikir nak pertahankan diri kau sekali mana pon...pintu neraka sentiasa terbuka luas tuk kau...



Tapi alhamdulillah dengan segmen abg ben ni baru la menyedarkan aku dan membangunkan aku dari tido betapa banyaknya dosa aku kepada orang tua ku dan tiap hari aku calarkan hati mereka...kalau aku tak sedar tak lah aku bagi senarai di atas tu kan...serius aku betul betul sangat kesal dengan perbuatan ku di atas..sebab sekarang aku tak tinggal sebumbung dengan mak bapaku...aku da bekeluarga sendiri....dan aku yakin satu hari aku akan merasai apa yang mereka lalui selama besarkan aku..sebab aku sekarang da bergelar seorang ibu....






akhir sekali aku berdoa " Ya Allah kau ampunilah dosa kedua ibu bapaku..kau berikan kesejahteraan hidup dan kau lindungi la mereka...kau tempatkan la mereka dengan orang orang yang beriman...amin... " Semoga tuhan mengampuni segala dosa dosa ku terhadap kedua ibu bapaku..dan semoga ibu bapa ku mengapuni dosa dosa ku...semoga ibu bapa ku sentiasa merestui aku sepanjang menjalani kehidupanku hingga ke akhir hayat...mak,bapa restu doamu amat penting bagiku....ampuni anakanda mu yang tak lepas dari kesilapan....






pesanan untuk anak anak jangan tiru perbuatan ini ok...perbuatan ini sangat la di larang....sayangilah ibu bapa anda sebelum anda menyesal seumur hidup...






ok bye...






Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Sunday, May 29, 2011

surat cintaku kepada saudara/saudari yang mahu baca



Assalamualaikum w.t.b...


hai korunk...kehadapan saudara dan saudari yang di sayangi...semoga saudara dan saudari berkeadaan yang sentiasa cantik,comel,hansem dan macho setiap 24 jam...tak kira kau dalam keadaan tido ka, kau berak guna sepenuh tenaga kau untuk keluarkan bahan toksi kau tu, kau kentut ka, ape ape je la yang korunk buat tapi still cantik, comel,hansem, dan macho....kuikuikuikui...


kedatangan surat ku yang hape ntah ini ingin memberitahu bahawa dengan ini blog workshop girl tidak dapat di update dalam beberapa hari,kerana blog workshop girl di nasihatkan banyakkan berehat buat masa ini....dan terpaksa di beri MC kerana laptop workshop girl di dapati sakit tenat dan telah di bawa ke ICU / bengkel untuk di rawat.....muehehehehehe


kepada pihak saudara dan saudari dengan ini aku mengharapkan jasabaik untuk mendoakan kesihatan laptop ku supaya tidak buat hal lagi, dan tidak la menyusahkan blog workshop girl dari tergendalah buat sementara ini....


Akhir sekali aku mengucapkan ribuan terima kasih kerana saudara dan saudari sudi membaca surat ini...dan dengan sejujurnya. disini aku ingin berkata dari hati  suci dan murni sesiapa yang sudah baca surat ini.Dengan ini aku mengishtiharkan dia cantik / hensem....tak payah lah kau susah susah kan diri kau p tanya cermin samada kau cantik,hensem ato tak....yakin + pasti dan seratusperatuslapanpulohlapanperatus la  tak ada keraguan kau memang cantik / hensem tertarik kau memang meletop......pergggggghhhhhhh!!!!!! peeeeeeeewiiiiiiiiiit kim salam ya....


ok la cukup sampai sini sahaja....aku harap pujian yang aku bagi tu cukup memuaskan sudah dan cukup memberi keyakinan pada diri kau yang kau cantik / hensem.....kalau kau tak yakin yang kau cantik / hensem tapi kau memang cute maut dan cun melecun la....(pujian ikhlas dariku)


pecah kaca , pecah gelas...
suda baca harap balas......

(hahahahaha betul ka pantun aku ni....teringat masa lalu tulis surat cinta dengan bopren masa sekolah)

bye!!!!!!


Yang benar,
kekasihmu





'MAJULAH BLOG UNTUK NEGARA'






Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Friday, May 20, 2011

Blog aku tersenarai dalam segmen keluargaku keluarga bahagia

Hai korunk....hari ini aku tersangat lah happy membaca comment blog kechik itu comel di email aku... baru baru ini aku ada join segmen keluargaku keluarga bahagia sini klik...korunk nak tahu apa cik kechik itu comment jom,mari kita saksikan.... 

Nour Akmal said...

wahh..bestnya la bc kisah family ni..
tersenyum2 je bc..sweet nya..i like..
anak kamu sgt comel..=)
moga family sntiasa hepi..=)

thanks sudi join segmen KIC..
dh update segmen ni dan blog kamu tersenarai..













kalau nak join segmen keluargaku keluarga bahagia 
cepat cepat join sebelum tarikh tutup sini klik

bye!!!


Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Wednesday, May 18, 2011

Segmen : Keluagaku Keluaga Bahagia


join segmen : keluagaku keluarga bahagia sini klik


 a) ceritakan serba sedikit tentang keluarga anda (terpulang nak letak gambar keluarga atau tak)


keluarga aku  besar tapi aku join segmen ni nak fokus dengan keluarga rumahtangga aku..boleh kan cik kechik yang comel....sebab kalau nak cerita semua keluarga aku... takut tak terlarat pulak kome nak membacanya...panjang sangat.... 


Aku bekeluarga  hanya tiga orang sahaja...aku,suami dan anak sorang...walaupun kitorang hanya bertiga tapi riuh sekampung owh dalam rumah tu...boleh di katakan tiap hari kitorang bertekak,dengan si suaminya yang kuat main game..si isteri (aku latewwwww) pulak duk layan facebook dan bloggernya...si anak pulak hobi menyepahkan rumah yang tiap hari aku kemas...asal aku kemas dia bagi sepah...asal dia bagi sepah aku kemas....fuhhhh!!!!.....


tapi walaupun kitorang selalu bertekak hidup kitorang tersangat la bahagia (orang cakap kalau selalu bergaduh jodoh panjang dan bertambah sayang) yeke gituwww???? hmmm ye kot..... muehehehehe...suami lebih suka duduk rumah dari lepak di luar...kalau dia keluar pun sebab pergi kerja...yang lain kitorang menghabiskan masa di rumah bersama anak, kemas rumah bersama, segala aktiviti dalam rumah tu kitorang buat bersama...kecuali kalau boring duduk rumah baru kitorang keluar berjalan jalan tu pun mesti bertiga (enjoyy!!!)...tak sah kalau tak bertiga....hmmmmm boleh di katakan dunia ni kitorang bertiga yang punya..kikikikiki.....


 my beloved family


 chakkkkkk kikikikiki


romantik letewwwww : P


 jom shopping


 aku dan my son



my beloved son Muhammad Nurzulqarnain  Farish


ok selesai soalan yang pertama...jom pi soalan kedua pulak :)


 b) keluarga impian anda yang macam mana?


Keluarga impianku simpel jer...semestinya nak keluarga yang bahagia dan kekal hingga ke ujung nyawa...pastu nak hidup mewah, ada banglo sendiri.


perrgggghhhh mantop dohhhh boleh ajak keluarga satu kampung datang berkumpul dan bersantai di banglo aku sambil tu nak menunjuk menunjuk la jugak yang aku ada banglo besar...wakakakakakaka kasi jeles sama durang...kau hado???... hahahahahaha camana la tuhan nak bagi aku kemewahan belum apa apa da belagak nak mampos!!!!!.....muehehehehe aku gurau jer la dah namanya impian mesti berangan  lebih..kikikikiki...



selain nak ada banglo sendiri..aku nak ada perniagaan keluarga yang boleh menjamin dan menampung keluarga kitorang, hingga mewarisi anak cucu cicit dan keturunan yang sewaktu denganya....wah!!!! terlebih sudah....selesai soalan kedua.


c) panggilan manja anda dirumah?


suami panggil aku sayang
aku panggil suami abang
anak panggil aku sayang (setakat ni anak belum pernah lagi panggil aku ummie)
anak panggil suami abang kadang kadang tu anak panggil abah

selesai soalan ketiga..jom tenguk soalan yang terakhir....



d) apa yang anda rasa anda patut buat untuk bahagiakan kedua ibu bapa anda?


opsssss!!!!! hehehehe aku rasa aku tak pena bahagiakan mak bapa aku...ada pun sikit jer kalau nak di bandingkan mereka bahagiakan aku ketika membesarkan aku sampai sekarang ni (nampak sangat aku ni bukan anak yang solehah)..hikhikhikhik...ok bagi aku cara nak bahagiakan ibu bapa aku...
  • taat kepada ibu bapa dan sentiasa doakan mereka supaya di tempatkan dengan orang orang yang beriman
  • tidak melawan cakap (membebel) ibu bapa...walaupun hati dan telinga sudah mendidih + panas mendengarnya...(tapi kadang kadang aku terrrrrrrrlawan jugak...muehehehehe )
  • rajin bankin duit confirm mak bapak aku senyum lebar sampai ke telinga
  • tunaikan permintaan mereka ( tapi tak semua aku dapat tunaikan sebab tak mampu...kikikikiki )

itu sahaja kot yang patut aku lakukan tuk bahagiakan mak bapa aku....kawan kawan kalau ada idea camana cara nak bahagiakan mak bapa sila lah kongsi bersama k :)


bye...sampai sini sahaja coretan workshop girl..terima kasih :)



Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

I Dont Love You


Tak perlu nak kata apa apa....Enjoy :)





Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Anak angkat baru aku

Ibu pesan baju yang kotor senang di cuci.... tapi hati yang suci sukar di cari....hehehehehe iklan sabun cuci hape ntah..lupa.

Dua hari yang lepas aku balik dari jalan jalan bersama family...tapi singgah kedai jap sebab nak beli ais cream cornetto...tiba tiba aku terserempak la dengan anak kucing ni...kesian yang teramat sangat kecik kecik da jadi anak yatim piatu, hidup merempat pulak tu..kurusnya minta ampun takut nak pegang rasa macam nak bertaburan jer tulang dia bila di pegang....hentah makan ke tak anak kucing tu....dengan bulu yang comot penuh dengan minyak gris....bulu putih jadi hitam....

Dengan hati yang suci dan murni ini aku pun pungut la dia sebagai anak pungut,,,ehh silap anak angkat...muehehehehe sampai jer rumah aku terus bagi makan, selepas dia makan aku mandikan dia sehingga menjadi bersih dan wangi.....

selepas di mandikan dan bulunya pun kering...perghhhhhh punya comel anak kucing ni..tak sia sia aku ambil kucing tu sebagai anak angkat aku...bijak pulak tu..baru sehari aku pelihara daa pandai berak/kencing di tandas...betuah badan dapat kucing yang bijak ni.....selalunya kucing yang belum di didik ni berak ikut sedap hati dia jer di dalam rumah tu....



 ini la anak angkat aku...manja...rasa nak gigit jer telinga tu.. comel sungguh!



 nama anak aku ni Griss...
sebab apa bagi nama griss?  time dia di jumpai bulu dia penuh dengan minyak gris


penat letewwww idup merempat dan mencari sesuap nasi...kesiann


 Yang ini pulak anak aku juga...dia mempunyai mata yang pelik..
aku jaga dia sejak dia dari dalam perut ibunya lagi...kikikiki


 ahhh!!!! ni la anak anak aku... yang tua bangkak tak sedar diri tu masi lagi menyusu... dia la yang gambar di atas tu mata pelik...tiga ekor kecik tu adik dia...ibu mereka bernama kimi..kimi tu pun aku pungut juga dulu sama la usia c griss tem aku pungut dia....


Sekarang aku mempunyai enam ekor anak angkat...semua warna putih...hehehehe white family!!!!


bye~~~



Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Sunday, May 15, 2011

Hazama AF9 konsert minggu 6 ( Hey Seoul Sister )



Perrggghhhh...HAZAMA!!!  meletoppp...mantop gila beb...Bilangnya si Faizal Tahir dasyat!!! Hazama bukan penyanyi tapi dia performance ok...hehehehe...seriously best gilerr Hazama nyanyi lagu Hey Seoul Sister... sempoi gilerr beb! aku suka lagu nie...Hazama Love u...great perfomance!!!!,,jom layan!!!

Enjoy :D


 


Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Saturday, May 14, 2011

Dinner bersama selipar jepun

sebelom aku post entry ni,bagi aku gelak dulu sepuas puasnya....wakakakakakakakaka~hahahahahahaha~khakhakhakhakhak~
muehehehehehe....sampai kuar air mata aku gelak..tetambling tambling gelak....maw gelak lagi  wakakakakakakakaka!!!!!


Nak tahu kenapa aku gelak? cecite cecite (usop wilcha).... macam ni citanya, semalam telampau SEKSAITED! lah nak p dinner dengan orang orang yang tersayang....dengan confident aku turun keta nak menuju ke restaurant Hiuski...hahahahahahaaha bila aku menjejaki kaki aku di jalan raya...aku terasa pelik kenapa kaki aku ringan semacam jer ni...wakakakaka rupa rupanya aku tak perasan aku pakai selipar jepun...cheesecake betol!!!....


hancussss + rossak program aku


Tak sesuai langsung ngan dress yang aku pakai ok...kalau aku pakai jeans tadi masuk jugak dengan selipar jepun...ahakz....malu jugak la time tu sebab time nak masuk ke hiuski,kami di sambut oleh pelayan restoran...kau tguk aku dari bawah ke atas...aku buat bodoh jer ok..lantak kome la nak gelakkan aku...walaupon dalam hati aku tersangat lah malu doploh inci tebal muka aku...



padan muka haku..dress ngan selipar jepun cantekkk..



suamiku dan anakku



aish nak menumbuk



 yang gelas besar tu coklat ice minuman aku
yang kecil tuk anak aku


 hape tah nama dia ni..minuman laki aku



 oriental chicken rice, laki aku yang punya



 ni aku punya sirloin steak




 jom makan



kenyang da~



kenyang letewwwww



Nasib baik la tempat ni suasananya romantik dan gelap...tercover juga selipar termahal aku...kikikikiki

Bye!!!





Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Opsh berat badan naik!!!

Haih..... (mengeluh 40 batu ) lama jugak aku tak update blog nie....last aku update 28hb 4...hehehehe mungkin kemalasan melanda kot...erkk?? yeke mungkin??...tak mungkin la, tapi memang malas pon...tak kesahla....kikikikiki


sebenar benarnya aku nak post entry pasal kegemukan melanda pada aku....huh!!!!!! (mengeluh lagi 80 batu)..nie semua berpunca dari balik sabah la nie....kes telampau rindu yang teramat dengan masakan kampung....


tahap gila juga la aku melantak di sabah tu...pantang betul ada makanan yang di hidang..confirm takda istilah tolak menolak...dengan pasti dan confident aku ghasakkk sapu bersih,licin..tanpa memikirkan berat badan aku akan naik ke hape ke..janji makanan depan mata habis aku ternak menjadi lemak...kahkahkahka...


Kemungkinan family aku cakap dalam hati tenguk cara aku makan budak ni tak pena makan ke hape "...tapi tak kesah la durang nak cakap hape janji aku dapat melepaskan rindu pada makanan kesukaan aku...setahun sekali dohh rasa masakan dari air tangan ibu2 ku yang tercinta.....


Agak agak la kan lemak yang aku dapat ternak dari sabah tu ada lebih kurang, hmmm dalam 4kg kot....



nahhh amik kau...perut buncit dohhh...makin comelll selepas balik sabah..ni baru sepuloh hari duduk sabah dah badan macam nie...kalau sebulan mungkin macam doremon ....



sebelum balik sabah..perghhh meletoppp dohh...
yeke meletoppp??? perasan letewwww



Mak aiii betul betul naik la badan aku...baru aku perasan bila dibandingkan dua dua pic diatas tu...dasyat betol...tak boleh di biarkan...mesti bertindak cepat!!!!!....oh tidakkkkkkkkk aku kena diet semula...tapi aku tak perlu la risau sangat sebab tips diet yang aku pernah amalkan da ada hehehehehe.. kalau nak tahu tips diet yang aku da amal kan  klik sini...apa pun kita tungguuuuu dan lihat hasilnya ok....


to be continued....





Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Renungkan sampai Termenung :D

clik clik

hey clik me