Thursday, April 28, 2011

oh kampung ku! dari perlis ke sabah

 menuju ke destinasi


 tomeinya anak umie


baru habis caj bateri (baru bangun tido)


 makan aiskrim~yammy


 lamanya lagi flight aku ni...


Hari ini aku nak taip entri pasal masa aku balik kampung baru baru ni...fullammak! letih tahap gila ehh..tapi seronok sebab happy balik sabah...


perjalanan aku jauh jugak la mengambil masa satu hari satu malam....kul 7.00 p.m  tu kami naik tren dari perlis..pas tu kul 6.00 a.m sampai khe el sentral...dari perlis ke khe el mengambil masa 11 jamsampai jak terus pi mandi...dalam kul 12 gitu kami naik bas pulak pi airport..flight pi sabah dalam kul 3.00 p.m...kul 6.15 p.m  sampai tawau ....dari khe el ke tawau mengambil masa dalam 3 jam


tapi jangan ingat kami sampai tawau tu..sudah sampai rumah...khikhikhik..tu belum lagi sebab sampai jak tawau kami sempat la jugak menyinggah di rumah makcik..pi menternak lemak kejap~~~


aku kalau pasal menternak lemak ni memang full la sudah dalam perut tu..apa taknya start dalam tren hingga la sampai ke rumah asyik duk menternak jer....tapi ni la kenyataan hidup aku kalau nak pi jalan jauh mesti lemak lemak yang terpilih wajib di ternak..hahahaha selagi tak meletop perut kau jangan berhenti menternak..wakakakaka! ok berbalik pada topik... pasal ternak menternak lemak ni kita lupakan dulu....sambung


~~~pas jer habis menternak lemah kami lepak la dulu rehatkan badan..luruskan badan apa yang boleh di luruskan, pas tu dalam kul 10.00 p.m baru la kami menuju ke destinasi iaitu pulang ke rumah lahad datu...dalam kul 12 1/2 a.m kami sampai rumah dari tawau ke lahad datu mengambil masa 2 jam lebih....penatkan???



bye





Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Monday, April 25, 2011

Balik Sabah melawat ayahanda sakit

bapak ngan mami (doakan bapa di kurniakan kesihatan)



Insyaallah kalau tak da halangan lusa aku blik sabah sebab bapak aku sakit..terlebih dahulu ingin meminta kepada warga pembaca mendoakan agar bapak aku cepat sembuh k....sekarang hati aku ni tuhan jer yang tahu segala rasa yang aku hado....bak segala  ramuan yang uda di campur menjadi ikan siakap masak tiga rasa...

antara rasa  yang berjaya  di  pilih dalam hatiku :)


1. Rasa sedih sebab sedih dengan keadaan bapa tersayang..tapi kabarnya bapa ok sudah...esok da boleh keluar       hospital..syukur alhamdulillah..amin.


2. Rasa risau sebab kalau aku balik sabah tak da sapa jaga kucing aku...risau tahap gaban sampai xdapat tido sepuloh jam aku di buatnya....sapa nak tenguk tenguk kan anak dia dan tak da yang bagi makan...da lah durang ni tak pandai cari makan sendiri..mengharap mak yang bagi makan....yang merisau kan jugak mom durang tu tak pandai jaga anak...abg durang plak lagi la  tak boleh harap..dia yang melebih da tua bangkak masih lagi menyusu....


pasal nie la yang buat aku risau tahap gaban..ciss! harap kan pagar,pagar yang makan padi.





meh aku cita sikit pasal durang nie...tak pe kan aku panggil kucing ni durang macam manusia pulak (muehehe) yang conquer susu ibu tu abang durang si kecik la...si abang ni sayang dengan adik adik dia..tapi kadang kadang  datang juak sot di kepala hotak dia...kalau dia main dengan adik adik macam nak di bunuh jer..main kasar der....


si ibu nie NOOB, memang selalu buat aku stress dan bengang  tahap dewa lah...anak dia nak susu dia tak peduli...main ikut mood dia jer nak bagi susu anak dia ato tak..rasa nak bagi penendang jer tenguk perangai dia ni,tapi tak sampi hati..kesian..satu lagi yang aku pegal sangat sangat ngan si ibu ni dia selalu bawa anak dia panjat tingkap..kalau anak dia jatuh,mati kang sapa yang susah...aku jugak yang susah..tak pasal pasal riuh sekampung.....


3. Rasa happy sebab dalam perancangan balik sabah bulan 10...tapi dapat juak balik lusa bermakna tahun nie dua kali balik sabah..bulan ni dan bulan 10 akan datang...horrey horrey telompat lompat empatpulohlapan kali..huh penat! terbakar juak lemak aku (layan kegembiraan dulu jap)....


ok sambung tarikh nafas panjang panjang....kepulangan kami ni dapat jugak melepas kan rindu ngan familly dan berada di samping bapak tersayang dan berpeluang menjaganya....semoga kepulangan kami membuat kan bapa akan bertambah sihat dan kuat..(heheheh mcm harapan)


ok la kalau nak taip panjang panjang..ada yang tak terpacking barang balik sabah....nak packing barang dulu!!!

bye..
Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Sunday, April 17, 2011

Video Lady Gaga Jatuh Tergolek Telentang


Lady gaga antara artis yang paling top namun apa yang menariknya lady gaga telah termalu dengan aksinya yang ganas dan liar selama ini menjadi kegilaan peminatnya. apabila penyanyi terkenal lady gaga ini terjatuh tergolek ketika konsertnya sedang berlangsung.


Lady gaga sedang menyaksikan aksi liar yang ketika itu sedang naik keatas piano lalu jatuh tergolek apabila bangku yang di pijaknya hilang kestabilan. Lady gaga kemudian dengan coolnya bangun dan terus menyanyi selamba.

Cerita panjang pon tak best jom kita tengok videonya


HAHAHAHA PADAN LA MUKA...GAGA UUU LA LA!


Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Saturday, April 16, 2011

Baby (anakku) main laptop

Anak mak layan facebook fuyooooo


 Amboi bukan main bijak lg anak mak

Sentap mak nak


Perggghhhhh bijak sungguh anak zaman sekarang ini...baru usia satu tahun lebih da pandai menggunakan teknology. kikikikikiki betuah anak ummie...

oke bye


Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Thursday, April 14, 2011

Kucing canggih main ipad

cat technology, share photos of monorail cat, monorail cats, monarail cat, cat monorail, share pictures of monorail cat, monorail cats, monarail cat, cat monorail, share video of monorail cat, monorail cats, monarail cat, cat monorail, kucing canggih!




Zaman sekarang betul betul canggih beb! tetambling tambling aku gelak tenguk video kucing main ipad nie...wakakakakaka!!!


Ikuti kata pemilik kucing ini :-

kucing saya enjoy dengan teknology ipad ini. Iggy namanya kucing jantan berumur 6 tahun. Iggy merasa pelik dengan ipad ini bila saya main games, kemudian dia mula mencakar di screen ipad nie,bila tenguk ada benda bergerak gerak.


Nak tahu apa dia buat, kena tenguk video di bawah ini...Enjoy!




Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Wednesday, April 13, 2011

Budak Comel. Inspirasi Hidupku
























Anugerah tuhan yang paling indah dalam hidupku.... kami berikan nama yang indah MUHAMMAD NURZULQARNAIN FARISH yang bermaksud  Dirahmati cahaya nama seorang raja yang alim. nama timangan Aish.


Kaulah inspirasiku....
Kaulah penyeriku.....
Kaulah nyawaku......
Kaulah pelengkap jalan cerita hidupku...

LOVE U SO MUCH SAYANG.....



ok bye!








Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Tuesday, April 12, 2011

Lagu saat terakhir ~ST-12






Lirik/Tajuk Lagu: Saat Terakhir
Artis/Penyanyi: ST-12
Tak pernah terpikir olehku
Tak sedikitpun kubayangkan
Kau akan pergi tingalkan ku sendiri
Begitu sulit kubayangkan
Begitu sakit kurasakan
Kau akan pergi tingalkanku sendiri
Dibawah batu nisan kini kau tlah sandarkan
Kasih sayang kamu.. begitu dalam
Sungguh ku tak sanggup ini terjadi
Karna ku sangat cinta
(*)
Inilah saat terakhirku melihat kamu
Jatuh air mataku menangis pilu
Hanya mampu ucapkan
Selamat jalan kasih
Satu jam saja kutelah bisa
Cintai kamu,kamu,kamu dihatiku
Namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup
Satu jam saja kutelah bisa
Sayangi kamu dihatiku
Namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup
Dinantiku
oooo… oowwwoo
(Ulang *)

Best gilerr lagu ni...... uwahhhhhhhh sedih woh !  layannnnnn~~~~

Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Saturday, April 9, 2011

Petua Hilangkan Parut Jerawat




Gambar Hiasan











Tadi workshop girl ada buka internet...pastu ternampak la petua mghilangkan parut jerawat...tapi boleh percayakah nie ea.... apa apa hal workshop girl nak try petua nie...manalah taw kan petua nie mujarab...hehehehe.......


bukan apa sebenarnya workshop girl mempunyai masalah kulit wajah...dekat pipi tu bukan main lagi macam jalan tak siap...penuh dengan parut jerawat...hmmmmmm( mengeluh setengah gila) da puas da workshop girl cuba produk tuk menghilang kan parut nie...tapi apa kan daya parut ni da cinta mati dengan pipi workshop girl....


workshop girl akan try petua nie satu2...kalau berkesan petua nie dan boleh buat parut jerawat da tak cinta mati dengan pipi workshop girl....workshop girl akan buat kenduri 1 kampung...wakakakakaakaka....padan muka ngko parut jerawat!!!!! 

nie petua tuk menghilangkan jerawat yang workshop girl dapat dari internet :

Petua 1 : Ambil sepotong ubi kayu. Kupas kulitnya. Buang kulitnya. Bersihkan. Parutkan. Perah untuk dapatkan airnya. Sapukan air perahan pada muka anda yang ada bekas jerawat. Lakukan setiap hari selama seminggu. Insya-Allah, kesannya memuaskan.

Petua 2 : Tumbuk beberapa batang kulit kayu manis dan jadikan serbuk. Campurkan dengan sedikit air. Sapukan pada bekas jerawat. Amalkan selama seminggu.

Petua 3 : Ambil 10 helai daun sireh muda, Bersihkan dan tumbuk lumat. Muka hendaklah dibersihkan dengan air suam dan sapukan sireh pada muka terutama di bahagian bekas jerawat. Biarkan kira-kira setengah jam atau hingga kering. Cuci muka bersih-bersih dan lap kering. Amalkan 3 kali seminggu.

Petua 4 : Selain daripada ulam yang enak dan berkhasiat, pegaga juga boleh digunakan untuk menghilangkan tanda hitam parut jerawat di muka. Caranya ialah dengan mengisar daun pegaga dengan bedak sejuk dan air secukupnya. Pupukkan adunan tersebut di tempat tanda hitam parut jerawat di muka anda setiap hari atau setiap malam sebelum tidur. Campuran kisaran pegaga dan bedak sejuk tersebut boleh disimpan di dalam peti sejuk dengan memasukkannya ke dalam botol yang kering.

Petua 5 : Asah kulit kayu manis dan campurkan dengan madu lebah. Tempelkan pada muka yang berparut setiap malam. Esoknya, cucilah dengan air suam.

Petua 6 : Tumbuk sepuluh helai daun sireh muda. Tempelkan pada muka terutama bekas jerawat. Setelah kering, cuci muka dengan air bersih. Amalkan 3 kali seminggu.

Petua 7 : Kisar timun dan tapis airnya.Tampalkan hampas timun pada wajah yang berparut. Biarkan setengah  jam. Kemudian cuci dengan air suam.


Kepada pembaca tu jangan lupa doakan kecantikan workshop girl ea...dan sapa y ada petua yang mujarab dan boleh di percayai...boleh la di kongsikan bersama....


MAJULAH KECANTIKAN UNTUK NEGARA!!!!!




Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Thursday, April 7, 2011

Kuruskan Badan (Tips Diet)


Workshop girl nak kongsi tips diet....tips diet nie workshop girl buat sendiri dan workshop girl da amalkan pun....mengimbas masa lalu (tahun 2010) dulu workshop girl comel sangat2 65kg....comel kan?????.....jadi untuk mencantikkan balik badan workshop girl...workshop girl pun bertekad tuk menguruskan badan dan menbuat tips diet sendiri......alhamdulillah di mana ada kemahuan di situ ada jalan...tenguk la badan workshop girl di atas tu...rampingkan 49kg tuuuuu....pwitttttttttt.....heheheehehe

OK nie tip diet yang workshop girl nak kongsikan :

  • minum air suam sebelum makan
  • menelan makanan sedikit2
  • jangan makan ayam,daging,burger
  • jangan minum minuman yang bergas dan sejuk
  • jangan makan malam
  • mesti ada target contohnya workshop girl target kurus like a model
  • pesanan jangan lupa lekat dimana anda selalu makan contohnya dekat meja makan!!!

simple dan ringkaskan...xpayah susah nak buat senaman...cuma kuatkan iman tahan nafsu makan jer....selamat mencuba...dan yang penting  niat yang bersungguh2..ok :DDDDDD



Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Susah control makan di bulan APRIL




MAKAN !!! Perkataan yang seronok di dengar...tapi bagi girl2 yang jaga badan tu...ehem2 faham2 la yaa confirm riso tahap gaban.....wakakakaka takut betukar jadi comel....ok apa klu comel hehhehehe :D...Tapi workshop girl  xmaw jadi comel,workshop girl maw jd cantik dan anggun....

Hmmmm tapi yang merisokan workshop girl skang nie..workshop girl kuat melantak bulan nie...susah nak kawal nafsu makan....yang mengherankan bin ajaib tu...makin riso makin tak henti melantak....aduiii masak workshop girl macam nie...bayangkan la pagi melantak!,tengah hari melantak!,petang melantak! dan yang paling sengal tengah malam pun workshop girl duk melantak jugak.....fuhhhhh masak aku kalau begini berterusan.....

Apa kes ngan bulan april nie napa mood workshop girl kuat melantak....apa yang sudah di target tak menjadi....uwaaaaaaaaahhhhhhh.......mood stresss!!!!!!!!



Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

Renungkan sampai Termenung :D

clik clik

hey clik me