Thursday, May 17, 2012

Diet - Hari Keempat

Esok Sita pi KL.Malam ni last Sita update tentang Diet Sita.Walaupun Sita dah tak update selepas ni,Insyaallah Sita akan cuba berdiet dan cuba kontrol makan.Makan Siang tadi Sita makan kentang goreng, tapi rasa menyesal pulak makan kentang goreng tu sebab kalori tinggi.satu kantung kecik jer dah 405 kalori ,terpaksa Sita cuba imbang makan hari ini.

Makan Malam :
Bubur nasi setengah cup 100 kalori
terung bakar 20 kalori
nuget 3 ketul 180 kalori

Hari ini 705 kalori masuk dalam badan.Syukur alhamdulillah sebab tak melebihi 1600 kalori dalam sehari.Bagi wanita di galakkan mengambil 1600-2000 kalori dalam sehari.Rasanya selama empat hari Sita berdiet,Sita tak pernah makan makanan yang melebihi 1600 kalori dalam sehari.

Oleh kerana Sita last update entri tentang Cabar diri turunkan berat badan dalam tempoh tujuh hari.Hari ini Sita timbang berat badan,dan keputusan boleh la rasa happy sikit.

Berat sebelum Berdiet : 58kg
Berat selepas empat hari berdiet : 55kg (turun 3kg)

Bagi yang nak berdiet tolong jangan ikut cara Sita Diet ok.Diet Sita ni diet bawa penyakit.kalau korang perasan menu diet sita dari hari petama hingga hari ke empat,Sita tak de makan nasi.adapun makan bubur jer.Lagipon Sita Tak amik sarapan dan makan tengah hari sebab bangun lambat.bagi yang ada gestrik tu tolong jangan sesekali ikut cara Sita.nanti karang korang masuk hospital hahahaha dah namanya sita cakap ini diet terdesak kan,




Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

0 comments:

Post a Comment

Renungkan sampai Termenung :D

clik clik

hey clik me