Wednesday, May 18, 2011

Segmen : Keluagaku Keluaga Bahagia


join segmen : keluagaku keluarga bahagia sini klik


 a) ceritakan serba sedikit tentang keluarga anda (terpulang nak letak gambar keluarga atau tak)


keluarga aku  besar tapi aku join segmen ni nak fokus dengan keluarga rumahtangga aku..boleh kan cik kechik yang comel....sebab kalau nak cerita semua keluarga aku... takut tak terlarat pulak kome nak membacanya...panjang sangat.... 


Aku bekeluarga  hanya tiga orang sahaja...aku,suami dan anak sorang...walaupun kitorang hanya bertiga tapi riuh sekampung owh dalam rumah tu...boleh di katakan tiap hari kitorang bertekak,dengan si suaminya yang kuat main game..si isteri (aku latewwwww) pulak duk layan facebook dan bloggernya...si anak pulak hobi menyepahkan rumah yang tiap hari aku kemas...asal aku kemas dia bagi sepah...asal dia bagi sepah aku kemas....fuhhhh!!!!.....


tapi walaupun kitorang selalu bertekak hidup kitorang tersangat la bahagia (orang cakap kalau selalu bergaduh jodoh panjang dan bertambah sayang) yeke gituwww???? hmmm ye kot..... muehehehehe...suami lebih suka duduk rumah dari lepak di luar...kalau dia keluar pun sebab pergi kerja...yang lain kitorang menghabiskan masa di rumah bersama anak, kemas rumah bersama, segala aktiviti dalam rumah tu kitorang buat bersama...kecuali kalau boring duduk rumah baru kitorang keluar berjalan jalan tu pun mesti bertiga (enjoyy!!!)...tak sah kalau tak bertiga....hmmmmm boleh di katakan dunia ni kitorang bertiga yang punya..kikikikiki.....


 my beloved family


 chakkkkkk kikikikiki


romantik letewwwww : P


 jom shopping


 aku dan my son



my beloved son Muhammad Nurzulqarnain  Farish


ok selesai soalan yang pertama...jom pi soalan kedua pulak :)


 b) keluarga impian anda yang macam mana?


Keluarga impianku simpel jer...semestinya nak keluarga yang bahagia dan kekal hingga ke ujung nyawa...pastu nak hidup mewah, ada banglo sendiri.


perrgggghhhh mantop dohhhh boleh ajak keluarga satu kampung datang berkumpul dan bersantai di banglo aku sambil tu nak menunjuk menunjuk la jugak yang aku ada banglo besar...wakakakakakaka kasi jeles sama durang...kau hado???... hahahahahaha camana la tuhan nak bagi aku kemewahan belum apa apa da belagak nak mampos!!!!!.....muehehehehe aku gurau jer la dah namanya impian mesti berangan  lebih..kikikikiki...



selain nak ada banglo sendiri..aku nak ada perniagaan keluarga yang boleh menjamin dan menampung keluarga kitorang, hingga mewarisi anak cucu cicit dan keturunan yang sewaktu denganya....wah!!!! terlebih sudah....selesai soalan kedua.


c) panggilan manja anda dirumah?


suami panggil aku sayang
aku panggil suami abang
anak panggil aku sayang (setakat ni anak belum pernah lagi panggil aku ummie)
anak panggil suami abang kadang kadang tu anak panggil abah

selesai soalan ketiga..jom tenguk soalan yang terakhir....



d) apa yang anda rasa anda patut buat untuk bahagiakan kedua ibu bapa anda?


opsssss!!!!! hehehehe aku rasa aku tak pena bahagiakan mak bapa aku...ada pun sikit jer kalau nak di bandingkan mereka bahagiakan aku ketika membesarkan aku sampai sekarang ni (nampak sangat aku ni bukan anak yang solehah)..hikhikhikhik...ok bagi aku cara nak bahagiakan ibu bapa aku...
  • taat kepada ibu bapa dan sentiasa doakan mereka supaya di tempatkan dengan orang orang yang beriman
  • tidak melawan cakap (membebel) ibu bapa...walaupun hati dan telinga sudah mendidih + panas mendengarnya...(tapi kadang kadang aku terrrrrrrrlawan jugak...muehehehehe )
  • rajin bankin duit confirm mak bapak aku senyum lebar sampai ke telinga
  • tunaikan permintaan mereka ( tapi tak semua aku dapat tunaikan sebab tak mampu...kikikikiki )

itu sahaja kot yang patut aku lakukan tuk bahagiakan mak bapa aku....kawan kawan kalau ada idea camana cara nak bahagiakan mak bapa sila lah kongsi bersama k :)


bye...sampai sini sahaja coretan workshop girl..terima kasih :)



Terima kasih sudi baca. Renungkan sampai termenung :D


JANGAN LUPA LIKE FAN PAGE MRS.SITA, SILA DATANG LAGI ;)

6 comments:

  1. happy family~~suka tengok (^_^)v

    btw follow sini...nice blog

    ReplyDelete
  2. wahh..bestnya la bc kisah family ni..
    tersenyum2 je bc..sweet nya..i like..
    anak kamu sgt comel..=)
    moga family sntiasa hepi..=)

    thanks sudi join segmen KIC..
    dh update segmen ni dan blog kamu tersenarai..

    ReplyDelete
  3. yaya singgah baca kisah family..
    cute anak!

    ReplyDelete

Renungkan sampai Termenung :D

clik clik

hey clik me